News

Priznanje za hotel Sheraton Novi Sad

Hotel Sheraton Novi Sad, koji posluje u okviru MK group, dobitnik je ovogodišnje nagrade „Srebrni šampionski pehar Novosadskog sajma”, koja se dodeljuje u okviru 52. Međunarodnog Sajma Turizma u Novom Sadu. Pored ove ugledne nagrade, hotel Sheraton Novi Sad je dobio i deset zlatnih medalja iz različitih kategorija, od vizuelnog izgleda objekta, preko izuzetnog kvaliteta usluga Spa centra i kongresnog prostora, do vrhunskog kvaliteta usluge u restoranu „Peppermint”. Na svečanosti „Veče šampiona”, u Master Centru Novosadskog sajma, nagradu je primio  direktor hotela Novak Bojanić. “Veoma smo ponosni što smo dobili ovo prestižno priznanje u našem gradu, koje predstavlje veliku satisfakciju za veliku trud koji smo uradili da bi podigli kapacitete našeg hotela i učinili ga prepoznatljivim na turističkoj mapi Novog Sada i čitavog regiona”, naveo je Bojanić. Hotel Sheraton Novi Sad dobio je u maju 2019. godine i „Kapiju uspeha“, priznanje Privredne komore Vojvodine za kvalitet ugostiteljskih i turističkih usluga. Hotel Sheraton u Novom Sadu investicija je MK Group vredna 12 miliona evra i deo je strategije širenja hotelskog biznisa ove kompanije na najatraktivnijim lokacijama u regionu.

Read more

Novi generalni direktor hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade sa velikim zadovoljstvom objavljuje imenovanje Michaela Caspara na poziciju novog generalnog direktora poslovanja od 01. oktobra 2019 godine. Michael Caspar je poreklom iz Nemačke i na čelu beogradskog hotela zameniće Gabrielu Ditetovu. Kroz dugi tok karijere u hotelskoj industriji i pre preuzimanja pozicije u Beogradu radio na vodećim pozicijama u brojnim hotelima širom sveta: Generalni direktor – Radisson Blu Resort Split (Hrvatska), generalni direktor – InterContinental Resort Berchtesgaden (Nemačka), generalni direktor – One & Only Resort Maldives, generalni direktor – Maritim Hotel Frankfurt (Nemačka), generalni direktor – Seehotel Überfahrt (Rottach Egern, Nemačka), generalni direktor – Schlosshotel Buehlerhoehe Resort Baden Baden (Nemačka), generalni direktor – NH Hotels Duesseldorf and Frankfurt (Nemačka). EAM – Arabella Sheraton Grand Hotel Frankfurt (Nemačka), generalni direktor – Golf Resort Schloss Luedersburg (Nemačka), direktor hotelskih operacija – RIO All -Suite Hotel & Casino Las Vegas, Nevada (SAD). Michael Caspar će na novoj poziciji biti odgovoran za operaciju hotela sa fokusom na rast, razvoj i primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i budućnost kompanije u Beogradu.

Read more

Hotel Mona Plaza, Beograd, Srbija

Kategorisan sa četiri zvezdice, hotel Mona Plaza u svom sastavu ima 170 prostranih soba i apartmana, kafe bar, restoran, velnes i fitnes centar, kao i podzemnu garažu. Na mestu gde se hotel nalazi, na donjem Dorćolu, istorijskom jezgru starog grada, je 1902. godine otvorena prva beogradska fabrika čokolade Kosta Šonda. Sa konferencijsko-izložbenim prostorom koji se prostire na preko 2000 m², Mona Plaza je najveći i najmoderniji kongresni centar u starom delu Beograda.

Read more

Key West Beach & Restaurant, Budva, Crna Gora

Key West je potpuno nesvakidašnji event prostor, kreiran sa idejom da upotpuni vaš događaj bez obzira na svrhu. Key West raspolaže prostorom kapaciteta do 200 osoba u koktel stilu, dok se brojni i različiti dogadjaji mogu organizovati u banket stilu, sa maksimalnim kapacitetom do 100 osoba.

Read more

Dukley Hotel & Resort, Budva, Crna Gora

Dukley Hotel & Resort, smješten na poluostravu Zavala, okružen raskošnim mediteranskim biljkama i orijentisan ka moru, prava je oaza mira i privatnosti. U okviru hotela je čak 7 event prostora, prilagodljivih svakom tipu event-a – od intimnih proslava na plaži ili krovu penthouse-a, do velikih korporativnih događaja sa najrazličitijim aktivnostima. Dukley Hotel & Resort raspolaže sa 35 luksuznih rezidencija.

Read more

Ritz-Carlton uskoro u Crnoj Gori

Kompanija Marriott International najavila je skori dolazak svog brenda Ritz-Carlton u Crnu Goru. Očekuje se da otvaranje bude 2024. godine, a lansiranje prve faze zakazano je za za 2023., dok će svi radovi biti kompletirani do 2028. Hotel će imati ukupno 120 smeštajnih jednica i nalaziće se na zapadnom delu poluostrva Luštica, udaljen 30 minuta vožnje od tivatskog aerodroma i oko dva sata od aerodroma Čilipi u Dubrovniku.

Read more

Hotel Harmonia by Dukley, Budva, Crna Gora

Hotel Harmonia by Dukley predstavlja kombinaciju luksuza, udobnosti i stila u mediteranskom okruženju. Sadrži ukupno 44 sobe i suites koju čine: 7 standardnih soba, 1 junior suite, 1 jednokrevetna soba, 26 superior soba, 2 comfort suites, 2 lux suites, 2 superior sobe sa balkonom, 1 duplex suite i 2 porodične sobe. Multifunkcionalna sala, locirana u okviru Dukley Infinity Pool Club-a, se prostire na 182 m2 sa mogućnošću da se podijeli na tri manje. Maksimalni kapacitet sale je za 225 osoba u teatar stilu. Sala je opremljena sa najsavremenijom tehničkom opremom. U konferencijskoj sali je moguće organizovati različite vrste poslovnih i zabavnih događanja..

Read more

Dukley Beach Lounge Restoran, Budva, Crna Gora

Dukley Beach Lounge Restoran smješten na poluostrvu Zavala, okružen borovom šumom, stoljetnim maslinama i raskošnim mediteranskim cvijećem. U zavisnosti od tipa događaja, Dukley Beach Lounge se može transformisati u event prostor otvorenog ili zatvorenog tipa, koji raspolaže kapacitetom do 200 osoba sa postavkom u koktel stilu, dok se brojni i različiti događaji mogu organizovati i u banket stilu, sa maksimalnim kapacitetom do 120 osoba.

Read more

Luksuz poslovnog putovanja na moru

Poslovne putnike hotel Regent ove zime dočekuje sa biznis paketom koji obuhvata posebne pogodnosti: Dobrodošlicu hotela Regent želi u vidu uključenog transfera od i do tivatskog aerodroma; Jednu masažu u trajanju od 30 minuta / standardni manikir u Regent Spa centru; 30 % popusta na hranu i piće; Dnevna propusnica za Innovation Centre Co-working Office Porto Montenegro–a je na raspolaganju svim dinamičnim poslovnim ljudima kojima je potrebna kancelarija čak i na poslovnom putovanju. Uz navedene povoljnosti, dan u Regentu počinje bogatim doručkom serviran uz osmjeh i pogled na more i Porto Montenegro – najluksuzniju marinu na Jadranu dok su momenti opuštanja nakon sastanaka rezervisani za bazen, Jacuzzi ili druge sadržaje višestruko nagrađivanog Spa centra. *ostali benefiti biznis paketa su noćenje u jednoj od elegantnih soba, besplatan upgrade u sljedeću kategoriju sobe, rani check-in i kasni check-out shodno raspoloživosti, Wi-Fi, selekcija čajeva, mineralna voda i aparat za kafu u sobi, pribor za peglanje u sobi i besplatni pozivi unutar nacionalnih telefonskih linija. Opšti uslovi se primjenjuju prilikom rezervacije, cijene su podložne 10 % takse na uslugu i boravišnoj taksi.

Read more

Poreč – centar hotelskih susreta

Najveća regionalna konferencija hotelijera, HOW /Hotel Operations Weekend/ Festival, koji se ove godine održava u Poreču od 16. do 18. oktobra, okupiće  brojne međunarodne i regionalne stručnjake iz hotelijerstva i povezanih industrija. Više od 500 učesnika treće konferencije upoznaće se sa međunarodnim trendovima u hotelskim operacijama i primerima dobre prakse. Medju predavačima su Luc Gesvert, glavni direktor AccorHotelsa za Istočnu Europu i Hector Pliego, direktor operacija za Istočnu Evropu Marriott Internationala, a na panelima će učestvovati  i  menadžerke hotela iz  Srbije, Adriana Dokmanović, Saint Ten Hotel i Marija Lekić, Mona Hospitality. Adriana je dobitnica nagrade za  „menadžera hotelskog domaćinstva” 2019. godine , a Marija je specijalista za obuke hotelskih radnika  u Srbiji i  inostranstvu. Na konferenciju dolaze i direktorka održivog poslovanja kompanije BC Hospitality Group Mireille Jakobsen, zatim Robert Kimpton, član globalnog hotelskog tima u Schneider Electricu, odgovoran za globalne hotelske inovacije, marketing i hotelske strategije. Takođe, svoje učešće potvrdili su i Cahit Sahin, generalni direktor Montgomerie Maxx Royal Golf Cluba iz Turske, Regis Morin, direktor upravljanja prihodima Queensway Grupe, Katarina Larisa Ham, osnivačica i vlasnica licence Quintessentially Adriatic, jedinog globalnog luksuznog lifestyle concierga i brojni drugi. Program Festivala dostupan je na službenim stranicama, a early bird cene za hotelijere traju do 22.09.

Read more